Sugrifest-viikko 2021

Sugrifest-viikko tulee taas! Tällä kertaa Oulun Sugriviikolla teemana on kirjallisuus, ja erilaisia tapahtumia järjestetään pitkin viikkoa. Tapahtumat järjestetään Oulun pääkirjaston Laituri-tapahtumatilassa.

Tapahtumasarjan aloittaa runoilta maanantaina 11.10. klo 18.00, joissa esitetään eri sukukansojen runoutta pääosin suomeksi, mutta osin myös alkukielellä. Tilaisuuden ja samalla Oulun Sugrifest-viikon avaa Unkarin suurlähettiläs György Urkuti.

Satutunteja järjestetään kirjastolla tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 18.00.

Päätapahtuma on lauantaina 16.10., jolloin kirjastolla on ohjelmaa aamupäivästä iltapäivään saakka. On satunäytelmää, musisointia sekä kirjailija- ja kääntäjävieraita. Laiturissa on kirjanvaihtokärry, johon voit tuoda ja josta voit löytää itsellesi sukukansojen kirjallisuutta. 2. kerroksen pöydille on puolestaan laitettu esille kirjaston valikoimissa olevia, lainattavia sukukansojen kirjailijoiden teoksia.

Viikon päättää sunnuntaina 17.10. klo 14.00 Valveen Studiossa esitettävä lastenelokuva Soppalinnan salaseura. Elokuvaesitys toteutetaan yhteistyössä Oulun elokuvakeskuksen kanssa, ja siihen on vapaa pääsy.

Sugrifest-viikon tapahtumia järjestää yhteistyössä Oulun kalevalaiset, Oulun Suomi-Unkari Seura, Suomi-Venäjä Seura ja sen Oulun osasto, Oulun Tuglas-seura, Oulun seudun udmurtit, Pohjois-Viena Seura sekä Giellagas-instituutti.

Leave a Reply