Tervetuloa uusituille sivuillemme!

Hyvä lukija,

Olet lämpimästi tervetullut Oulun Suomi-Unkari Seuran uusituille nettisivuille! Sivut ovat vielä työn alla, mutta löydät jo nyt hyvin tietoa seurastamme ja ystävyyskaupungeistamme.

Koronapandemia on kurittanut myös yhdistyksemme toimintaa rankalla kädellä. Jo reilun vuoden ajan olemme suunnitelleet ja peruneet tilaisuuksia kokoontumisrajoitusten jatkuttua. Toiveissa on, että voisimme jo kesällä kokoontua tavalla tai toisella.

Siihen asti yritämme aktiivisesti tiedottaa teille kaikista niistä mahdollisuuksista, joita koronan aiheuttama digiloikka meille tarjoaa. Olemmekin saaneet nauttia mm. unkarilaisista konserteista, teatteriesityksistä ja elokuvista omilta kotisohviltamme käsin. Jäsenemme ja Facebook-sivumme seuraajat ovatkin jo jonkin aikaa saaneet säännöllisesti ns. Viikon vinkkejä, joissa nostamme esiin muutamia tulevan viikon aikana verkon kautta seurattavissa olevia kulttuurielämyksiä Unkarista. Jaan jatkossa viikon vinkit myös täällä nettisivullamme. Nauttikaa! 🙂

VIIKON VINKIT, VIIKKO 16

Torstai 22.4. klo 20.30

Ferenc Lisztin Musiikkiakaterian online-konserttisalissa https://zeneakademia.hu/streaming esitetään torstaina akatemian entisten opiskelijoiden perustaman Anima Musicae -kamariorkesterin konsertti, jossa esiintyy lisäksi solistina/konserttimestarina Alexander Sitkovetsky.

Ohjelma:

  • Stravinsky: Concerto in D (ʻBasel Concertoʼ)
  • Mendelssohn: Violin Concerto in D minor
  • Shostakovich: Two Pieces for String Octet, Op. 11
  • Tchaikovsky: Serenade for Strings, Op. 48

Perjantai 23.4. & lauantai 24.4.

Budapestin taidepalatsin verkkosivuilla on perjantaina ja lauantaina tarjolla mielenkiintoinen kattaus, kun viikonlopun aikana esitetään kaksi Richard Straussin oopperaa, Friedenstag ja Daphne. Ohjelmiston aloittaa kuitenkin dokumenttifilmi, jossa kapellimestari Zoltán Kocsis ja ohjaaja Csaba Némedi keskustelevat mm. näiden kahden oopperan sisältöön, juoneen ja rankenteeseen liittyvistä kysymyksistä ja analysoivat niiden syntymisen olosuhteita.

  • Perjantai 23.4. klo 19.00: The Operas of Richard Strauss conducted by Zoltán Kocsis – documentary film by Müpa Budapest
  • Perjantai 23.4. klo 20.00 Richard Strauss: Friedenstag
  • Lauantai 24.4. klo 20.00 Richard Strauss: Daphne

Unkarilaisen etäelokuvakerhon viimeinen osa 1.5.: Äänestä suosikkiasi 25.4. mennessä!

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen verkossa seurattavassa elokuvasarjassa on esitelty kevään aikana unkarilaisia elokuvia viime vuosien parhaimmiston joukosta, ja sarja kruunataan yleisön valitsemalla elokuvalla. Tutustu vaihtoehtoihin ja äänestä täällä.

Leave a Reply