SUOMI-UNKARI SEURAN OULUN OSASTO RY.      Jäsenkirje 4 / 2008  

31.10.2008

 

 

VIINIKURSSI PERJANTAINA 21.11.2008

 

Järjestämme pe 21.11.2008 klo 18–20 viinikurssin Villa Victorissa (Kirkkokatu 54).  Kuulemme Ahti Pyörnilän esityksen Unkarin viinialueista ja viineistä. Maistelemme ja arvioimme unkarilaisia laatuviinejä. Kurssimaksu, joka sisältää ”kurssimateriaalin”, on 5–10 € / henkilö. Tarkka maksu määräytyy osallistujamäärän mukaan. Sitovat ilmoittautumiset pyydämme tekemään viimeistään maanantaihin 17.11. mennessä sihteerille sähköpostitse tai puhelimitse (yhteystiedot alhaalla).

 

 

UNKARIN KIELEN OPETUS ALKAA TAMMIKUUSSA

 

Alkusyksystä tekemämme kartoitus osoitti, että unkarin kielen kursseille on kysyntää. Kyselytuloksen rohkaisemana käynnistämme jo tammikuussa 2009 sekä alkeiskurssin että jatkokurssin. Opetus järjestetään yhteistyössä seurakunnan kanssa, jonka tiloissa kurssit pidetään. Kaikille alustavasti ilmoittautuneille ilmoitetaan kurssin alkamisajasta ja paikasta henkilökohtaisesti. Uusiakin mahtuu vielä mukaan. Oulun Suomi-Unkari Seura maksaa osan kurssin kustannuksista ja lisäksi saamme valtionapua. Kurssimaksuna peritään vain 5 euroa koko keväältä. Alkeiskurssin opettajana toimii Bernadett Pente ja jatkokurssin opettajana Eszter Vuojala. Tiedusteluihin vastaa puheenjohtaja (yhteystiedot alhaalla).

 

 

OULUN UNKARILAINEN KIRJASTO ON MUUTTANUT

 

Oulun Unkari-seuran oma kirjasto on muuttanut kulttuurikeskus VALVEEN tiloihin (2. krs, Elokuvakeskuksen kirjasto).  Kirjastossamme on yli 300 teosta, joista suurin osa on luetteloitu, ks. kotisivumme: http://kotisivu.dnainternet.net/unkari/SUS/. Kirjastossa on myös joitakin unkarilaisia DVD-elokuvia. Jos haluat lainata, ota yhteyttä Eszter Vuojalaan, p. 040 833 8293.

 

 

JÄSENKIRJE YHÄ USEAMMALLE SÄHKÖISESSÄ MUODOSSA

 

Jo noin puolet jäsenistämme saa jäsenkirjeensä sähköisessä muodossa. Sähköisiin kirjeisiin siirtyminen on vähentänyt postituskulujamme. Toivomme saavamme yhä useammalta luvan sähköisen kirjeen lähettämiseen tavallisen postin sijasta.  Pyydämme, että lupa vaihtaa lähetystapaa ja sähköpostiosoite ilmoitetaan sihteerille. Korostamme, että säilytämme edelleen toisena vaihtoehtona perinteisen postitustavan. 

 

 

KIRJA-ARVONTA

 

Arvoimme 15.10. siihen mennessä jäsenmaksunsa maksaneiden kesken Juhani Huotarin ja Olli Vehviläisen kirjan Unkari – maa, kansa ja historia. Kirjan voitti Taimi Tures. Onnittelemme!

 

 

Üdvözlettel

 

Viljo Vänskä                               Saara Veteläinen

puheenjohtaja, puh. 040 588 3090  sihteeri, puh. 050 490 2204

viljo.vanska@oulu.fi                  saara.vetelainen@kolumbus.fi

 

 

 

HUOM!  Liitteenä koulutettu hieroja János Vidosin hyvä tarjous jäsenillemme!