SUOMI-UNKARI SEURAN OULUN OSASTO RY.           Jäsenkirje 4 / 2003   

4.11.2003

 

Hyvä Unkarin-ystävä!

 

 

Jäsenilta lauantaina 29.11.

 

Seuraava jäsenilta pidetään la 29.11. klo 18 alkaen opetusravintola Oparissa, Isokatu 1.

Iltaa vietetään pikkujoulun merkeissä. Illan menu rakentuu sekä suomalaiseen että unkarilaiseen jouluruokaperinteeseen. Osasto maksaa osan ruokailukustannuksista, ja aterian hinnaksi ilman ruokajuomia jää 15 euroa / henkilö. Ilmoittaudu etukäteen viimeistään perjantaihin 21.1. mennessä sihteeri Paula Komulaiselle (yhteystiedot alhaalla).

 

Tilaa unkarilaisia makkaroita, vihannessäilykkeitä ja kakkuja

 

Välitämme jälleen Kuopion-osaston tilauksesta valmistettuja unkarilaisia salamimakkaroita. Reilun puolen kilon tanko maksaa 9 euroa.

Myymme nyt myös pienen määrän Vantaan osaston tilauksesta valmistettuja makkaroita (kolbász)  ja salamimakkaroita. Ne ovat painoltaan 0,5 – 1kg ja niiden molempien kilohinta on 14 euroa.   

Vantaan osaston kautta saamme myyntiin myös seuraavia tuotteita:

· unkarilainen hapankaali (savanyúkáposzta) 4 €/kg

unkarilainen suolakurkku-paprika-sipuli -sekoitus (vegyes csalamádét) 5 €/kg

Edellä mainittuja tuotteita voit tilata sähköpostitse viljo.vanska@oulu.fi tai puhelimitse iltaisin numerosta 5546 361.

 

Haluatko maistaa unkarilaisia leivonnaisia ja tarjota niitä juhlapäivinä perheellesi tai ystävillesi?  Nyt jäsenille tarjotaan leivonnaispalvelua. Voit tilata erilaisia unkarilaisia leivonnaisia  kuten almás pite (omenapiirakka), pogácsa (pikkusuolainen leivonnainen) tai somlói galuska jne. Lisätietoja saat numerosta 040-8251106 (Kovács).

 

 Unkarilainen kirjasto perustettu Ouluun

 

Ouluun on perustettu unkarilainen kirjasto, josta voi lainata unkarinkielisiä kirjoja, unkarista suomennettuja kirjoja ja unkarin kielen oppikirjoja (mm. Unkaria helposti 1 ja 2). Se sijaitsee Eszter ja Petri Vuojalan kotona osoitteessa Raatteentie 2, 90140 OULU. Tällä hetkellä hyllyillä on jo 230 nidettä. Luettelo saatavilla olevista teoksista on tekeillä ja se tulee nähtäville mm. seuramme kotisivuille. Halutessasi lainata kirjoja voit ottaa yhteyttä Eszter Vuojalaan, p. 040 8338 293. Kirjastoon vastaanotetaan kirjalahjoituksia.

 

Unkarilaisten vieraana –kirja

 

Suomi-Unkari Seuran lehdessä 3/2003 esiteltiin Eszter Vuojalan, Tuomo Molanderin ja Kari Sallamaan kirja Unkarilaisten vieraana – unkarilainen keittokirja ja viiniopas. Kirjan voit tilata itsellesi tai lahjaksi Unkarin ystävälle edulliseen jäsenhintaan (20 €) sähköpostitse viljo.vanska@oulu.fi tai puhelimitse iltaisin numerosta 5546361.

 

Juttuja Unkarista Oulun osaston kotisivuille 

 

Otamme vastaan Unkariin liittyviä kirjoituksia julkaistavaksi kotisivuillamme. Kirjoita juttuja vierailuistasi Unkarissa, unkarilaisten ystävien ja työkavereiden haastatteluja tai mitä tahansa unkariin liittyvää. Lähetä kirjoituksesi kotisivujemme ylläpitäjälle Jenö Kovácsille osoitteeseen jeno.kovacs@oulu.fi.

 

Seuraavassa Suomi-Unkari lehdessä kerrotaan oululaisten viimekesäisestä pyöräretkestä!

 

 

Hyvää loppuvuotta! Tavataan Oparissa!

 

Viljo Vänskä                             Paula Komulainen

puheenjohtaja, puh. 040 588 3090            sihteeri, puh. 050 304 1129

viljo.vanska@oulu.fi              paula.komulainen@tahkokangas.fi