Jäsenkirje 3 / 2013  

6.5.2013

 

UUSI HALLITUS

Uuden Oulun syntyessä vuoden 2013 alussa Suomi-Unkari Seuran Haukiputaan osasto lopetti toimintansa. Valtaosa sen jäsenistä siirtyi Oulun yhdistyksen jäseniksi. Haukiputaan ystävyyskunnasta Szigetszentmiklósista tuli Siófokin rinnalle Oulun toinen unkarilainen ystävyyskaupunki. Oulun Suomi-Unkari Seura jatkaa Haukiputaan osaston luomia monipuolisia yhteistyömuotoja Szigetszentmiklósin ystävyyspiirin kanssa.

 

Oulun Suomi-Unkari Seura Ry:n uusi hallitus valittiin vuosikokouksessa 27.2.2013. Siihen kuuluvat Jenő Kovács pj, Kaisa Pietilä vpj,  Saara Veteläinen sihteeri, Matti Tynjälä taloudenhoitaja, Riitta Karjalainen, Juhani Kemi, Risto Laitila, Jouni Petäjäaho, Tommi Salmela, Anna-Liisa Seppänen, Hannu Tarvas.

 

LÄMSÄNJÄRVEN JÄSENTAPAHTUMA 25.5.2013 klo 14-18

Kutsumme kaikki jäsenemme kevätkauden päättäjäisiin Lämsänjärven leirikeskukseen (Hiihtomajantie 2) la 25.5.2013 klo 14-18. Ruoaksi valmistamme unkarilaisia paprikaperunoita ja/tai lecsóa, joita nautimme patongin kera. Palanpainikkeeksi on tarjolla mehua ja viiniä. Jälkiruuaksi on kahvia/teetä. Ruokailun hinta on 10€/hlö. Alle 6 -vuotiaille osallistuminen on ilmainen. Tapahtuman ohjelmanumerona Juhani Kemi ja Viljo Vänskä esittelevät valokuvin ystävyyskaupunkeja sekä Haukiputaan ja Oulun seurojen toimintaa ennen seurojen yhdistymistä. Järjestämme myös perinteiset arpajaiset. Myös pienet musisointinumerot ovat tervetulleita. Sään salliessa voi vapaan seurustelun lomassa pelata erilaisia pihapelejä.

 

Sitovat ilmoittautumiset pyydämme tekemään perjantaihin 19.5. mennessä Saara Veteläiselle saara.vetelainen@kolumbus.fi tai p. 050 490 2204. 

 

 

Suomi-Unkari Seura RY:n varsininen edustajakokous 27.04.2013    

Oulusta kokoukseen osallistuivat Jouni Petäjäaho ja Jenő Kovács. Kokouksessa päätettiin mm. jäsenmaksujen pitämisestä ennallaan myös vuonna 2014. Jäsenmaksu on 25€ (vuonna 2006 olleet poikkeukset jatkuvat edelleen) ja se laskutetaan toukokuussa.

 

 

ISÄNTÄPERHEITÄ VAIHTO-OPISKELIJOILLE

Kastellin lukion ystävyyskoulusta Unkarista (Csokonai-lukio, Debrecen) haluaisi yksi poika päästä koko lukuvuodeksi vaihto-opiskelijaksi Kastellin lukioon. Hän osaa aika hyvin englantia ja on aloittanut suomen kielen opiskelun. Lisäksi yksi poika ja yksi tyttö haluaisivat tulla yhdeksi kuukaudeksi vaihtoon. Myös Oulun yliopistolle tulee Erasmus vaihto-opiskelija, nuori mies Unkarista. Hän tarvitsee majoituksen vain viikoksi (19-24.08.2013) mahdollisesti yliopiston läheltä. Löytyisivätkö heille isäntäperheet? Lisätietoja Jenő Kovács:lta. Kiitos etukäteen.

 

 

Unkari-terveisin

 

Jenő Kovács                               Saara Veteläinen

puheenjohtaja,                            sihteeri,

puh. 040 352 2795                    puh. 050 490 2204

jeno.kovacs@oulu.fi                 saara.vetelainen@kolumbus.fi