SUOMI-UNKARI SEURAN OULUN OSASTO RY.       Jäsenkirje 3 / 2004   

14.9.2004

 

 

Hyvää alkusyksyä, Unkarin-ystävä!

 

Suomi-Unkari Seuran toiminta jatkuu kesätauon jälkeen. Oulun osasto järjestää alkaneen syksyn ja ensi kevään ja kesän aikana monenlaista toimintaa. Luvassa on mm.

· kaksi jäseniltaa syksyllä, samoin keväällä

· maaliskuussa 2005 yhdessä Eurooppalainen Suomi Oulun seudun yhdistyksen ja Finagoran kanssa järjestettävä Unkari –päivä

· unkarilaisten vierailuja Ouluun, mm.

o toukokuussa 2005 Koulun Suurjuhlien yhteydessä ryhmä unkarilaisia

o elokuussa 2005 Oulun kaupungin 400-vuotisjuhlille saapuva Siófokin valtuuskunta. Juhlaviikolla muuten paljastetaan Siófokin kaupungin Oululle lahjoittama, taiteilija Imre Vargan tekemä veistos Kuluva aika.

·  

kesäkuussa kulinaarimatka Unkariin

 

Seuraava jäsenilta pidetään pe 8.10. klo 18.30 alkaen PAO:n opetusravintola Oparissa, osoite Isokatu 1.

 

Tule tapaamaan muita Unkarin-ystäviä ja nauttimaan unkarilaista ruokaa. Ohjelmassa tietoisku Unkarin kansallispäivistä, unkarilaisen viinin esittely ja maistiaiset, arpajaiset, joissa palkintoina unkarilaisia viinejä ym. Eszter Vuojala on suunnitellut illan menun yhdessä Oparin keittiöhenkilö-kunnan kanssa.

 

Aterian hinta ilman ruokajuomia on 10 €.

 

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 4.10. mennessä sihteeri Paula Komulaiselle, p. 050 304 1129 tai

s-posti  paula.komulainen@tahkokangas.fi

 

Oulun osasto kuudennella pyöräretkellä Unkarissa

 

Oulun osaston kuudenteen pyöräretkeen Unkarissa osallistui kaikkiaan 18 suomalaista ja seitsemän unkarilaista. Retki tehtiin heinäkuussa. Mielenkiintoisen retki alkoi Egeristä ja suuntautui pustan halki Debreceniin. Jäsenillassa kerrotaan lisää kaikin tavoin onnistuneesta matkasta.

 

Ensi kesänä osasto järjestää kulinaarimatkan ja seuraava pyöräretki on ohjelmassa vuonna 2006.

 

Unkarin kielen kursseja ja ruokakurssi

 

Unkarin kielen alkeis- ja jatkokursseja järjestetään tänä syksynä Oulun kansalaisopistossa ja Kiiminkijoen opistossa Haukiputaalla, jossa on myös kurssi matkailijoille. Tarkat ajat löytyvät opistojen tiedotelehdistä ja netistä osoitteesta http://cc.oulu.fi/~jkovacs/SUS/unk_op_tieto.htm.

Myös yliopistolla on unkarin opetusta.

 

Oulun kansalaisopistossa pidetään tänä syksynä ruokakurssi, jolla valmistetaan unkarilaisia ruokia. Katso senkin ajat ja ilmoittautumisohjeet opistojen tiedotelehdistä tai kotisivuiltamme.

 

Jäsenkirjeiden lähettämisestä

 

Jäsenkirjeemme lähetetään sähköpostitse niille jäsenille, jotka ilmoittavat sähköpostiosoitteensa kotisivuistamme vastaavalle Jenö Kovácsille osoitteeseen jeno.kovacs@oulu.fi Muille jäsenille jäsentiedote lähetetään paperiversiona. Jäsenkirjeemme julkaistaan myös www-sivuillamme.  

 

 Üdvözlettel

 

Viljo Vänskä                             Paula Komulainen

puheenjohtaja, puh. 040 588 3090      sihteeri, puh. 050 304 1129

viljo.vanska@oulu.fi                paula.komulainen@tahkokangas.fi