SUOMI-UNKARI SEURAN OULUN OSASTO RY.           Jäsenkirje 3 / 2003   

8.9.2003

 

Hyvä Unkarin-ystävä!

 

 

Pyöräretkellä Unkarissa

 

Oulun osaston viidenteen pyöräretkeen Unkarissa osallistui kaikkiaan 17 suomalaista ja viisi unkarilaista ystävää. Retki tehtiin heinäkuussa. Vanha tuttavamme Sándor Kereki oli suunnitellut perheensä kanssa mielenkiintoisen reitin, joka lähti tällä kerralla Bajasta Tonavan varrelta eteläisestä Unkarista ja kulki auringonkukkapeltojen reunustamia kyläteitä pitkin Tolnan ja Somogyn läänien alueella päätyen Oulun ystävyyskaupunkiin Siófokiin. Siellä retkeläiset olivat Siófokin Unkari-Suomi Seuran osastoon kuuluvien isäntäperheiden vieraina. Erittäin vieraan-varaisen ohjelman päätteeksi järjestettiin epävirallinen Siófokin ja Oulun ystävyyskaupunkisuhteen 25-vuotisjuhla. Virallisesti juhlitaan lokakuussa ystävyyskaupunkikokouksen yhteydessä. Oulusta matkustaa Unkariin kaupunginjohtaja Kari Nenosen johtama valtuuskunta.

 

Ensi kesän pyöräretken suunnittelu on jo käynnistynyt.

 

 

Jäsenilta 26.9.

 

Seuraava jäseniltamme pidetään pe 26.9. klo 18.30 alkaen osaston 35-vuotisjuhlan merkeissä ravintola Pihvituvassa (Pakkahuoneenkatu 7).

 

Eszter Vuojala on suunnitellut illan menun:

 

            Gombafejek rántva tartármártással        

            Eszterházy rostélyos petrezselymesburgonyával                

            Szilváslepény

 

Aterian hinta ilman ruokajuomia on 10 €.

 

Soita ilmoittautumisesi suoraan Pihvitupaan, p. 3112 147. Muistutamme, että ilmoittautumista ei kannata jättää viimeisiin päiviin, sillä ravintolaan mahtuu enintään 40 henkilöä, eikä ravintola ota ilmoittautumisia sen jälkeen, kun tuo määrä täyttyy.

 

 

Unkarin kielen kursseja ja ruokakurssi

 

Unkarin kielen alkeis- ja jatkokursseja järjestetään tänä syksynä Oulun kansalaisopistossa ja Kiiminkijoen opistossa Haukiputaalla, jossa on myös kurssi matkailijoille. Tarkat ajat löytyvät opistojen tiedotelehdistä ja netistä osoitteesta http://cc.oulu.fi/~jkovacs/SUS/unk_op_tieto.htm

Opettajana on Kovácsné Pente Bernadett. Myös Oulun yliopistossa järjestetään unkarin opetusta. Opettajana toimii Eszter Vuojala.

 

Oulun kansalaisopistossa pidetään tänä syksynä ruokakurssi, jolla valmistetaan unkarilaisia ruokia. Opettajana toimii Kovácsné Pente Bernadett. Katso ajat ja ilmoittautumisohjeet kotisivuiltamme http://cc.oulu.fi/~jkovacs/SUS/index.html.

 

 

Jäsenkirjeiden lähettämisestä

 

Jäsenkirjeemme lähetetään sähköpostitse niille jäsenille, jotka ilmoittavat s-postiosoitteensa kotisivuistamme vastaavalle Jenö Kovácsille osoitteeseen jeno.kovacs@oulu.fi Muille jäsenille jäsentiedote lähetetään paperiversiona. Jäsenkirjeemme julkaistaan myös www-sivuillamme.  

 

Hyvää alkusyksyä!

 

Viljo Vänskä                               Paula Komulainen

puheenjohtaja, puh. 040 588 3090            sihteeri, puh. 050 304 1129

viljo.vanska@oulu.fi              paula.komulainen@tahkokangas.fi