JÄSENKIRJE

      2 / 2018                 

                                                                                                           2.3.2018

 

 

VUOSIKOKOUSPÄÄTÖKSET JA UNKARIN KULTTUURIVIIKKO

 

Vuosikokouspäätökset

Oulun Suomi-Unkari Seura ry:n vuosikokous pidettiin 22.2.2018. Kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Jenő Kovács ja muiksi hallituksen jäseniksi Riitta Karjalainen (siht.), Juhani Kemi, Anna Paaso, Jouni Petäjäaho, Kaisa Pietilä (varapj.), Hannu Tarvas, Matti Tynjälä (taloudenhoitaja), Timea Timonen, Jarmo Sirviö, Ulla Tervankanto. Vuosikokousdokumentit löytyvät osoitteesta http://oulunsuomiunkari.fi/kokoukset.htm.

 

Kulttuuriviikko

Kuten jo edellisessä jäsenkirjeessä kerroimme, tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta Oulun Suomi-Unkari Seuran perustamisesta ja 40 vuotta siitä kun Oulun kaupunki ja Siófokin kaupunki solmivat ystävyyssuhteen.

 

Järjestämme yhteistyössä Oulun kaupungin ja Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen kanssa kulttuuriviikon 13.–20.3.2018. Toivomme tilaisuuksiin runsasta osaaottoa.

 

Kulttuuriviikko ottaa ”varaslähdön” 1.3.2018 Oulu10:iin pystytettävä valokuvanäyttely. Näyttelyn teema on Suomi unkarilaisen silmin. Näyttely päättyy 31.3.

Oulun kaupungin pääkirjastolla on kulttuuriviikon aikana unkarilaisen kirjallisuuden näyttely, johon kootaan lainattavaksi kirjastolla olevia unkarilaisten kirjailijoiden kirjoja.

Keskiviikkona 14.3.klo 19 on Péter Marosvárin urkukonsertti Oulun Tuomiokirkossa.  Vapaa pääsy.

Keskiviikosta 14.3. lauantaihin 17.3. esitetään Valveella elokuvateatteri Studiossa viisi (5) unkarilaista elokuvaa, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Lisätietoa elokuvista ja esitysajat löytyy oheisesta liitteestä ja osoitteesta: http://www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista/hae/unkarin-kulttuuripaivat.

 

Torstaina 15.3. on vastaanotto kutsuvieraille Oulun kaupungintalon juhlasalissa. Paikalla kaupungin johtoa sekä suurlähettiläs Unkarin suurlähettiläs Vince Szalay-Bobrovniczky. Viulisti Réka Szilvay esiintyy säestäjänään pianisti Valeria Resjan.

 

Lauantaina 17.3. klo 19.00 Oulun Suomi-Unkari Seuran 50-vuotisjuhla Aleksinkulmassa. Ilmoittautumiset tilaisuuteen 7.3. mennessä Kaisa Pietilälle, kaisapie@gmail.com.

 

Tiistaina 20.3. on nukketeatteritaiteilija Bence Sarkadin esitys Maailmankulkijamarionetit Oulun kansainvälisessä koulussa.

 

Siófokista saapuu meille vieraaksi 10 hengen ryhmä: Hortobágyi Ildi ja Jóska, Tímár Gyuláné, ,Deveczne Orosz Márta, Tóth Gyula, Kerekes Edit ,Hencz Gyula ja Henczné Honvari, Oláh Lajos sekä Fekete Lászlóné Olgi. Vieraat majoittuvat perheisiin. Mikäli olet kiinnostunut tapaamaan unkarilaisia ystäviämme, ota yhteyttä Kaisaan, joka voi kertoa vieraiden ohjelmasta tarkemmin.

 

 

Yhdistyksen kirjasto

Oulu Suomi-Unkari Seuralla on oma, joka on sijoitettuna puheenjohtaja Jenő Kovács työhuoneeseen Yliopistolle. Kirjastossa olevaan kirjallisuuteen voit tutusta oheisesta linkistä kirjasto. Kirjojen lainaamisesta voit sopia Jenő Kovács kanssa.

 

Jäsenmaksut

Suomi-Unkari Seura ry on lähettää toukokuussa jäsenmaksulomakkeet. Jäsenmaksuilla katetaan 4 kertaa vuodessa ilmestyvä Suomi-Unkari –lehti sekä paikallisyhdistyksen toimintaa. Jäsenmaksu on 30 euroa vuonna 2018. Poikkeuksena ovat jo vuodesta 2006 lähtien alempaa jäsenmaksua maksaneet (tuolloin yli 65 tai alle 18 vuotta), joilla jäsenmaksu on 25 euroa. Pyydämme maksamaan jäsenmaksut eräpäivään mennessä. 

 

Jäsenkirje sähköpostiin

Jos vielä saat jäsenkirjeesi kirjepostina, ja sinulla on käytössäsi sähköpostiosoite, pyydämme ilmoittamaan sen joko Jenő Kovácsille tai Riitta Karjalaiselle.

 

 

Jenő Kovács                                                         Riitta Karjalainen

puheenjohtaja, puh. 040 352 2795                  sihteeri, puh. 045 175 2422

jeno.kovacs@oulu.fi                                          rikarjal@outlook.com