SUOMI-UNKARI SEURAN OULUN OSASTO RY.                 Jäsenkirje 2 / 2011  

       10.5.2011

 

 

 

EUROOPPA-PÄIVÄNÄ ESILLÄ UNKARI JA YSTÄVYYSSEURATOIMINTA

 

Oulussa järjestettiin 9.5. Eurooppa-päivä, jossa Unkari oli keskeisesti esillä EU-puheenjohtajuuden vuoksi. Meillä oli oma esittelypöytämme, jonka äärellä pysähtyi lukuisa määrä ihmisiä kysymään ja keskustelemaan Unkariin liittyvistä asioista ja myös Unkari-seuran toiminnasta.

 

JÄSENILTA 22.5.2011

 

Seuraava jäseniltamme pidetään kevätkauden päättäjäisten merkeissä su 22.5.2011 Lämsänjärven leirikeskuksessa (Hiihtomajantie 2) klo 18 alkaen.

 

Ohjelmassa on lyhyet kuvakertomukset viime vuoden Unkarin-matkoistamme. 

             

Olemme tilanneet pitopalvelu Patarouvasta ruoaksi unkarilaisen gulassikeiton oliivileivän kera. Sen hinta on 8 euroa. Viiniä palanpainikkeeksi nauttiva maksaa hieman enemmän.

 

Sitovat ilmoittautumiset pyydämme tekemään sihteerille tiistaihin 17.5. mennessä.

 

Lämsänjärven tilaisuudessa pidetään lyhyt palaveri Siófokin matkalle 9.-17.6. osallistuvien kesken.

 

 

VIERAITA TULOSSA

 

Saamme kesällä Ouluun odotetut vieraat Unkarista, kun lukuisten pyöräretkiemme loistavista järjestelyistä vastanneet Sándor Kereki ja Isvtán (Pista) Antall tulevat puolisoineen vieraiksemme.  Olemme valmistelemassa heille toivoaksemme ikimuistoista ohjelmaa. Tarkoituksenamme on järjestää monenlaisten retkien lisäksi muun muassa illanvietto, johon kutsumme kaikki ne kymmenet pyöräretkille osallistuneet Unkari-seuralaiset, jotka ovat kokeneet hienoja elämyksiä ja vieraanvaraisuutta Sándorin ja Pistan luotsaamilla retkillä.  Illanvieton tarkka ajankohta sovitaan näinä päivinä ja siitä ilmoitetaan sähköpostilla niille, jotka arvelevat voivansa osallistua ”kokoontumisajoon”, joka järjestetään jonakin iltana heinäkuun 4. ja 11. päivän välisenä aikana. Pyydämme sähköpostitse ilmoitusta kiinnostuksesta osallistua tapaamiseen.

 

UNKARIN KIELEN KURSSIT

 

Kevätkauden unkarin kielen kurssimme ovat nyt ohi. Ennakkotietona kerromme, että opetus jatkuu syksyllä. Silloin käynnistämme uuden alkeiskurssin. Jatkokurssista on myös jo sovittu. Jos olet kiinnostunut unkarin opiskelusta, ota yhteyttä puheenjohtajaan.

 

JÄSENMAKSUT

 

Tämän vuoden jäsenmaksulomakkeet ovat pudonneet postilaatikkoihin pari viikkoa sitten. Toivottavasti haluat pysyä edelleen mukana joukossamme. Loppusyksystä arvomme jälleen kaikkien jäsenmaksun maksaneiden kesken hyvän palkinnon.

 

 

Üdvözlettel

 

Viljo Vänskä                               Saara Veteläinen

puheenjohtaja, puh. 040 588 3090  sihteeri, puh. 050 490 2204

viljo.vanska@oulu.fi                  saara.vetelainen@kolumbus.fi