Suomi - Unkari Seuran Oulun-osasto ry.     Jäsenkirje 2  /  2002    1.9.2002

 

Hyvä Unkarin ystävä!

Kaikkien aikojen lämpimin kesä on takana. Osaston neljäs  pyöräilyretki Unkariin kesäkuussa - mikäli mahdollista - suorastaan ylitti kaikki tähänastiset! Yksitoista suomalaista pyöräili unkarilaisten ystävien kanssa Tiszan ja Tonavan välisillä, tasaisilla kyläteillä Unkarin kukkeassa kesässä. Eszter Vuojalan veli, toimittaja Sandor Kereki, oli järjestänyt jälleen kaiken upeasti. Vieraanvaraisuus oli suurenmoista: puheenjohtajaltamme Vikke Vänskältä jäi monta hienoa valokuvaa ottamatta, kun piti koko ajan kätellä kaupunginjohtajia! Sandor haastatteli seuruetta ja Kossuth-radio lähetti sunnuntaina 4. elokuuta tunnin ohjelman pyöräilyseurueesta. Radiolehdessä ohjelmasta ilmoitettiin kuvan kanssa. Paavo Roivainen antoi haastattelun unkariksi. ”Olipa hyvä, ku tuli lähettyä!” omaksuttiin porukan lentäväksi lauseeksi.

 

NETTISIVUT

Osaston hallituksen jäsen Jenö Kovács on tehnyt suuren urakan ja luonut Oulun osastolle nettisivut, joita on yhä tarkoitus kehittää. Nettisivujen osoite on http://cc.oulu.fi/~jkovacs/SUS/index.html . Tarjolla on hienosti kuvitettuja sivuja ja myös linkkejä - vaikkapa Suomi - Unkari Seuran ja Siófokin sivuille. 

 

VIININKORJUUMATKA UNKARIIN

Osasto tarjoaa jäsenilleen koulujen syyslomaviikolla 19. - 26.10.2002 viininkorjuumatkaa, jolla tutustutaan erityisesti Itä- ja Koillis-Unkarin viinitiloihin. Noin 15 Unkarin-ystävää mahtuu mukaan. Matka kulkee reittiä Budapest, Etyek, Gyöngyös, Eger, Tokaj, Mád, Sárospatak. Viikon aikana tutustutaan mm. Budapestin viinimuseoon ja Unkarin parhaiden viinintuottajien tuotteisiin sekä osallistutaan viininkorjuuseen. Budapestissä majoitutaan hotellissa ja matkan varrella vierastaloissa ja mahdollisesti myös perheissä. Matkaa tehdään omalla bussilla ja junalla. Matkan hinta on n. 850 euroa ja siihen sisältyy lennot, majoitukset, matkat ja viininmaistajaiset kymmenen viinintuottajan luona. Ilmoittaudu 14.9.2002 mennessä matkan järjestäjille Jenö ja Bernadett Kovácsille sähköpostitse: Jeno.Kovacs@oulu.fi .

 

KÄSITYÖNÄYTTELY, KIRJONTA- JA RUOKAKURSSI

Egerin kaupungissa asuva kansantaiteilija Judit Erdész´in käsityönäyttely ”Unkarilaista kirjontaa” pidetään 12. - 20.9.2002 Oulun kansainvälisessä toimintakeskuksessa Toppeliuksessa (Torikatu 16). Avajaisista ilmoitetaan Oulu tänään -palstalla.

 

Perjantaina 13.9. ja 20.9.  klo 18   Judit Erdész  esitelmöi unkarilaisista käsityöperinteistä ja opettaa unkarilaista kirjontaa. Pääsy on vapaa eikä tarvitse ilmoittautua.

 

Lisäksi Judit Erdész pitää Suomi - Unkari Seuran jäsenille ruokakurssin - joka vastaa jäseniltaa -lauantaina 14.9. klo 11.00 alkaen Kirkkotorin koulutuskeskuksessa (kaupungintaloa vastapäätä, Suomen Pankin konttorin vieressä). Tarkoitus on valmistaa vaikkapa gulassia, pörköltiä, pogácsaa tai pähkinäpitkoja – sen mukaan mikä kiinnostaa osanottajia eniten. Ilmoittautumiset 12.9. mennessä Eszter Vuojalalle puh. 881 1293 (työ) ja 334 574 (koti).

 

UNKARIN KIELEN KURSSEJA OULUN SEUDULLA

Unkarin kielen kursseja järjestetään tänä syksynä Oulussa Tuiran kansalaisopistolla, jossa on alkeis- ja jatkokurssi. Haukiputaalla opiskellaan unkaria Kiiminkijoen opistossa, jossa voi valita joko alkeis-, jatko- tai matkailukurssin. Opettajana näillä kursseilla on Kastellin ja Muhoksen lukioiden unkarinopettaja Bernadett Pente, jolta voit tiedustella kursseista tarkemmin sähköpostiosoitteella penteb@freemail.hu . Tarkat ajankohdat ja osoitteet tulevat myös osaston nettisivuille.

 

RUNO- JA MUSIIKKI-ILTA

Osasto järjestää syksymmällä jäsenillan, jossa kuullaan musiikkia  ja runoja. Ajankohta ja paikka ilmoitetaan seuraavassa jäsenkirjeessä. Lisäksi on tulossa osaston perinteinen pikkujoulu. Tervetuloa alkusyksyn tilaisuksiin!

 

 

 

 

VILJO VÄNSKÄ                                  

puheenjohtaja                sihteeri